Zoeken

Ziyech kampt met dalende marktwaarde en kritiek

21 oktober 2024 - 19:40 - Sport

©

Hakim Ziyech zag zijn marktwaarde in de afgelopen jaren dalen naar 7 miljoen euro, volgens de website Transfermarkt. Een schril contrast met 2019, toen hij bij Ajax Amsterdam nog 50 miljoen euro waard was.

De dalende marktwaarde van Ziyech is vooral te wijten aan zijn afwezigheid op het veld. Zowel bij Chelsea, waar hij nooit echt doorbrak, als bij zijn huidige club Galatasaray, stond hij vaak aan de kant door blessures of tactische keuzes van de trainers. Deze afwezigheid heeft zijn vorm en dus ook zijn transferwaarde negatief beïnvloed.

Lees ook: Toekomst Hakim Ziyech bij Marokkaans elftal onzeker

Ziyech beleefde zijn hoogtijdagen bij Ajax tussen 2016 en 2020. Met 49 doelpunten in 164 wedstrijden was hij een van de sterkhouders van het succesvolle Ajax dat twee landstitels en de KNVB-beker won. Die prestaties leverden hem een transfer naar Chelsea op.

Lees ook: Hakim Ziyech hekelt zionistische propaganda: "Zij zijn de duivel"

De Marokkaanse international is de afgelopen weken ook in opspraak geraakt door kritische berichten op Instagram over de genocide in Gaza en de passiviteit van Marokko. Deze kritiek heeft tot veel discussie geleid onder Marokkaanse fans en media. Hij werd niet opgeroepen voor de twee laatste wedstrijden van het Marokkaans elftal tegen Centraal Afrika, officieel vanwege een blessure, maar in Marokko wordt zijn afwezigheid door velen als een straf gezien.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team