Zoeken

Hakim Ziyech onder druk

6 september 2024 - 16:20 - Sport

©

Ondanks kritiek en een moeizame periode bij Galatasaray, blijft Hakim Ziyech een belangrijke speler voor bondscoach Walid Regragui. De 31-jarige aanvaller werd opgeroepen voor de kwalificatiewedstrijden voor de Afrika Cup tegen Gabon en Lesotho.

Alle ogen zullen op Ziyech gericht zijn tijdens de wedstrijd tegen Gabon in Agadir. Zijn vorm is wisselvallig, maar Regragui rekent op zijn ervaring en technische vaardigheden om het verschil te maken. De concurrentie is echter groot, met opkomende talenten als Brahim Diaz en Ilias Akhomach die ook azen op een plek in de aanval.

Lees ook: Moeilijke tijden voor Hakim Ziyech

Ziyech’s situatie bij Galatasaray is onzeker. Hij heeft vorig seizoen niet kunnen overtuigen en de club overweegt hem te laten gaan. De Marokkaanse international is nu op zoek naar een nieuwe club om zijn carrière nieuw leven in te blazen, mogelijk in de minder competitieve Qatarese competitie.

De oproep van Ziyech voor de nationale ploeg heeft kritiek uitgelokt vanwege zijn tegenvallende prestaties. Veel supporters vragen zich af waarom Regragui niet kiest voor de jonge talenten die schitterden op de Olympische Spelen in Parijs.

Lees ook: Hakim Ziyech verruilt Turkije voor oliedollars

De wedstrijden tegen Gabon en Lesotho bieden Hakim Ziyech een uitgelezen kans om het vertrouwen van Regragui en het Marokkaanse publiek terug te winnen. Het is aan hem om te bewijzen dat hij zijn plaats in het nationale team nog heeft.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team