Zoeken

Handel tussen Marokko en Israël explodeert

21 augustus 2024 - 07:00 - Economie

©

De handelsbetrekkingen tussen Marokko en Israël bloeien op. In juni 2024 bereikte de handel tussen beide landen 8,5 miljoen dollar, een stijging van 124% ten opzichte van dezelfde maand vorig jaar. Dit blijkt uit cijfers van het Abraham Instituut voor Vredesakkoorden.

Over de eerste zes maanden van 2024 bedroeg de totale handel tussen Marokko en Israël 53,2 miljoen dollar, een groei van 64% in vergelijking met dezelfde periode in 2023. Het instituut wijst erop dat deze cijfers, afkomstig uit een rapport van het Israëlische Centraal Bureau voor de Statistiek, een bewijs zijn van de goede economische banden tussen Rabat en Tel Aviv.

Lees ook: Israël nodigt Marokkaanse journalisten uit voor Gaza-bezoek

Ook de handel met andere landen die de Abraham-akkoorden hebben ondertekend, zoals de Verenigde Arabische Emiraten, Bahrein, Jordanië en Egypte, is in de eerste helft van 2024 aanzienlijk toegenomen ten opzichte van dezelfde periode in 2023. Het Abraham Instituut benadrukt dat "regionale samenwerking in de geest van de akkoorden de sleutel is tot stabiliteit, welvaart en vrede in het Midden-Oosten".

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team