Zoeken

Hevige regenval richt ravage aan in Marokko (video)

25 augustus 2024 - 14:40 - Marokko

©

Verschillende regio’s in Marokko zijn zwaar getroffen door hevige regenval. Vooral de regio Drâa-Tafilalet is zwaar getroffen, met overstromingen, stroomuitval en schade aan huizen en infrastructuur. Op sociale media circuleren beelden van ondergelopen straten en valleien.

In Kelaa M’Gouna en omliggende gebieden zitten inwoners zonder stroom, water en internet. De lokale autoriteiten werken samen met het nationale elektriciteits- en waterbedrijf ONEE om de essentiële voorzieningen zo snel mogelijk te herstellen.

Lees ook: Smara verdrinkt in stortregens (video)

Ook in de gemeente Imilchil zijn de gevolgen van het noodweer groot. Hagelbuien hebben gewassen vernield en huizen en infrastructuur beschadigd. In de provincie Ouarzazate zijn oogsten weggespoeld en is er schade aan infrastructuur in de gemeenten Talwat en Ait Sedrate.

Lees ook: Tanger onder water na een regenachtige zondag

In de vallei van de rivier Ounila zijn meer dan vijfduizend kippen verdronken op een pluimveebedrijf. Een brug in aanbouw, wegen en gewassen zoals maïs en olijven zijn beschadigd. Tragisch genoeg zijn twee vrouwen vermist geraakt in het dorp Amassine, in de provincie Ouarzazate. Het lichaam van een van hen is inmiddels gevonden, de zoektocht naar de andere vrouw gaat door. De autoriteiten roepen mensen op om voorzichtig te zijn en uit de buurt te blijven van overstroomde gebieden.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team