Deeg:
– 500 g bloem
– 160 g geraspte kaas
– 160 g boter
– 1 eetlepel gehakte peterselie
– Zout
– 15 ml water
Vulling:
– 1 eetlepel olie
– 300 g kipgehakt
– 1 eetlepel gehakte peterselie
– Zout en peper
– 1 fijngesneden en lichtjes gebakken ajuin
– 150 g mozzarella
Decoratie:
– 1 opgeklopt ei
– Sesamzaad
Meng de bloem, geraspte kaas, boter, peterselie, water en zout in een grote kom. Goed kneden tot een zacht deeg.
Warm de olie op in een pan en bak er het kipgehakt en de peterselie op een zacht vuurtje. Voeg de ajuin toe en haal van het vuur zodra het gehakt gaar is. Doe het gehakt in een kom en meng met de mozzarella kaas.
Rol het deeg uit op een bebloemd werkvlak. Het deeg moet ongeveer 3 mm dik zijn. Verdeel de vulling in kleine en gelijke porties op het deeg. Laat ongeveer 4 cm tussen elke porties.
Plooi het deeg over de kleine porties vulling en snijdt om rechthoekjes te vormen. Druk de kanten goed af met een vork en bestrijk de hapjes met een beetje opgeklopt ei.
Verwarm de oven voor op 180°. Leg de Marokkaanse hapjes op een ingevette bakplaat en laat in de oven bakken tot ze mooi goudbruin zijn.
Vegetarische stoofschotel met pompoen en witte bonen
Hoorntjes gevuld met garnaal
Gebakken eieren met komijn
Seffa
Gevulde groentenstaafjes
Pizza met tonijn