– 150 gr lamsgehakt
– 2 ajuinen, fijngehakt
– 1 theelepel paprikapoeder
– 1 theelepel hete peperpuree
– 1 soeplepel komijn
– 1 bos gladde peterselie, fijngehakt
– 1 bos koriander, fijngehakt
– 1 theelepel zout
– 1 theelepel zwarte peper
Deeg
– 700 gr gezeefde bloem
– 25gr bakkersgist
– ½ theeglas olijfolie
– 1 theelepel zout
– 1 l lauw water
Doe de bloem in een grote kom en maak een kuiltje in het midden, waarin je geleidelijk aan de bakkergist, die je van tevoren met het lauwe water en het zout hebt gemengd, toevoegt.
Kneed totdat je een soepel en elastisch deeg hebt. Bestrijk het deeg met olijfolie en vorm balletjes met een doorsnede van 3-4 centimeter. Leg de balletjes opzij.
Doe het gehakt vlees, de uien, de puree van hete pepers, het paprika- en komijnpoeder, de peterselie, de koriander, het zout en de peper in een kookpan en laat dit 15 minuten fruiten. Zet deze vulling weg.
Bestrijk je handen met olie en rol de deegballetjes zo uit dat je vierkantjes krijgt van ongeveer 15 x 15 centimeter. Leg in het midden van ieder vierkantje een eetlepel vulling. Vouw de randen van het deeg naar binnen toe en maak de vierkantjes goed plat.
Leg alle r’ghaifs op een ingevette bakplaat en zet die in een voorverwarmde oven op 120°C. Bak de rghaifs ongeveer 30 minuten totdat het deeg mooi goudbruin is. Serveer warm.
Snijbietenbladeren op zijn Marokkaans
Briouats met aardappelen en mozzarella
Gebakken eieren met komijn
Mini pizza’s met kefta
Amlou
Avocado milkshake