Zoeken

Grote hotelgroep vestigt zich in Marokko

10 oktober 2024 - 13:50 - Economie

©

De Spaanse hotelgroep Soho Boutique Hotels vestigt zich in Marokko, zo maakte Javier Tor Nuevo, directeur Noord-Afrika van de keten, bekend.

"We hebben de stap naar Marokko gezet omdat het een land is met veel potentieel dankzij het WK voetbal in 2030 en andere sportevenementen zoals het WK vrouwenvoetbal", verklaarde Tor Nuevo tijdens een evenement waar hij ook de investeringsvisie van de keten in Spanje presenteerde.

Lees ook: Accor opent hotels in de Marokkaanse Sahara

De hotelgroep gaat drie hotels openen in Marokko. Het eerste hotel, met 59 kamers, wordt momenteel gebouwd in Tetouan. "We zijn begonnen met een klein hotel zodat ze kunnen zien dat we ons willen blijven ontwikkelen", legde Tor Nuevo uit. Hij gaf aan dat er nog twee vijfsterrenhotels zullen volgen in Tanger en Casablanca.

Lees ook: Egyptische groep koopt vier hotels in Marokko

Tor Nuevo betreurt verder het wereldwijde tekort aan personeel en gekwalificeerd personeel in de hotelsector. "Wanneer je erin slaagt om mensen op te leiden, worden ze meteen weggekaapt door concurrenten", vervolgde hij. Hij benadrukte de noodzaak om de sector aantrekkelijker te maken voor werknemers.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team