Zoeken

Hoge prijzen verpesten zomervakantie Marokkanen

19 juli 2024 - 13:50 - Marokko

©

Door de stijgende prijzen van toeristische diensten zien veel Marokkanen zich genoodzaakt om hun vakantieplannen deze zomer te annuleren of in te korten.

De torenhoge inflatie heeft de koopkracht van Marokkanen hard geraakt, waardoor ze zich in de schulden moeten steken om in hun basisbehoeften te voorzien en een zomervakantie te kunnen betalen. "In tegenstelling tot voorgaande jaren zal de consumptie waarschijnlijk afnemen, vooral omdat de zomervakantie direct na het Offerfeest en vlak voor het nieuwe schooljaar valt", legt econoom Khalid Ben Ali uit aan Al3omk. Hij wijst ook op de overdreven prijsstijgingen van hoteldiensten en voorspelt dat Marokkanen, als ze hun reis niet annuleren, waarschijnlijk hun verblijf zullen inkorten.

Lees ook: Marokkaans toerisme beleeft sombere zomer

Om kosten te besparen zullen Marokkaanse gezinnen vaker kiezen voor het delen van appartementen, zegt Ben Ali. Hij verwacht dat zowel buitenlandse als binnenlandse toeristen zullen proberen te bezuinigen. De econoom merkt ook op dat hotels buitenlandse toeristen vaak beter behandelen dan binnenlandse toeristen. Hij roept de toeristische sector op om de prijzen te verlagen om deze zomer meer toeristen aan te trekken.

Lees ook: Toeristische hotspots in Noord-Marokko blijven leeg

Econoom Omar Kettani bevestigt dat de hoge prijzen van vliegtickets en andere toeristische diensten, zoals restaurants, hotels en cafés, de vakantie van Marokkanen hebben verpest. Volgens hem zullen veel Marokkaanse gezinnen deze zomer moeten bezuinigen om na de vakantie niet in financiële problemen te komen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team