Zoeken

HSL Kenitra-Marrakech: Frankrijk verplettert Spaanse concurrentie

2 augustus 2024 - 13:00 - Marokko

©

Eerder werd gemeld dat het Spaanse bureau Ineco de opdracht had gewonnen voor de uitbreiding van de Marokkaanse hogesnelheidslijn naar Marrakech. Dit blijkt echter onjuist te zijn.

Volgens Africa Intelligence is de opdracht gegund aan het consortium Egis-Systra-Novec, onder leiding van het Franse Egis Rail. Opmerkelijk genoeg bood dit consortium met 1,385 miljard dirham bijna 80 miljoen dirham meer dan Ineco. Egis-Systra-Novec zal de Marokkaanse spoorwegmaatschappij ONCF adviseren over de infrastructuurprojecten voor de hogesnelheidslijn tussen Kenitra en Marrakech, een opdracht met een geschatte waarde van 1,4 miljard dirham.

Lees ook: Frankrijk en Marokko begraven conflict met HSL-project

In februari van dit jaar had de ONCF een aanbesteding uitgeschreven voor deze strategische adviesopdracht. De Franse firma Egis Rail, het Spaanse Ineco en Dar Al Handasha waren in de race, maar Dar Al Handasha werd later uitgesloten vanwege administratieve redenen.

Lees ook: HSL in Marrakech vóór 2029

In 2022 kreeg Egis Rail/France-Maroc al de opdracht voor het toezicht op de voorbereidende studies voor de uitbreiding van de spoorlijn tussen Kenitra en Marrakech en de verbetering van het knooppunt Casablanca.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team