Zoeken

Duitsers en Chinezen bouwen nieuwe Marokkaanse HSL

14 juli 2024 - 06:00 - Economie

©

De aanleg van de hogesnelheidslijn tussen Kenitra en Marrakech krijgt een flinke impuls door de toewijzing van het WK voetbal in 2030 aan Marokko, Spanje en Portugal.

Het Chinese bedrijf CRSBG gaat voor 350 miljoen dirham aan werkzaamheden uitvoeren aan het spoor, terwijl het Duitse Vossloh Cogifer de levering van materialen voor de kunstwerken voor zijn rekening neemt, een contract ter waarde van 25,9 miljoen dirham.

Lees ook: HSL in Marrakech vóór 2029

De nieuwe lijn, met een maximale snelheid van 350 km/u, zal naar verwachting eind 2029 operationeel zijn, enkele maanden voor de start van het WK 2030. De reistijd tussen Tanger en Marrakech wordt hiermee teruggebracht van meer dan zeven uur naar slechts drie uur, zonder overstap in Casablanca.

Lees ook: Indiase groep voor Marokkaanse HSL

Er worden twee routes overwogen voor het traject door Casablanca. Daarnaast komt er mogelijk een alternatieve route via Benslimane en Nouaceur, waar een nieuw station of distributiecentrum zal worden gebouwd, aldus Rabie Khlie, directeur-generaal van de nationale spoorwegmaatschappij ONCF.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team