Zoeken

"Vuile M***", Ilias Akhomach doelwit racisme in Spanje

24 september 2024 - 10:30 - Sport

©

Ilias Akhomach, Marokkaanse aanvaller van Villarreal, is het slachtoffer geworden van racistische uitlatingen op sociale media na de wedstrijd tegen Barcelona (1-5) afgelopen zondag. Marokkaanse supporters reageren woedend op de beledigingen.

Akhomach kreeg te maken met verschillende racistische scheldwoorden en beledigingen, zoals "Vuile Moor, kom nooit meer terug naar Barcelona" en "We weten al waarom je eruit bent gezet". Deze aanvallen hebben geleid tot grote verontwaardiging onder Marokkanen.

Lees ook: Zware Klap voor Spanje: Ilias Akhomach kiest voor Marokko

Enkele dagen eerder had Ilias Akhomach de woede van Barcelona-fans gewekt door te voorspellen dat Real Madrid dit jaar de Champions League zou winnen. Een overtreding van Akhomach op Lamine Yamal tijdens de wedstrijd tegen Barcelona deed de gemoederen verder oplaaien, wat resulteerde in de racistische uitlatingen aan het adres van de Marokkaanse international.

Lees ook: Ilias Akhomach in top 3 beste Arabische dribbelaars

De Atlas Leeuw, opgeleid in de jeugdopleiding van Barcelona (La Masia), speelde voor Barça Atletic voordat hij op 17-jarige leeftijd zijn debuut maakte in het eerste elftal onder Xavi Hernández. In die wedstrijd tegen Espanyol speelde hij een opmerkelijke eerste helft voordat hij na de rust werd vervangen door zijn landgenoot Abdessamad Ezzalzouli.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team