Zoeken

Inwoners Nador de dupe van slecht waterbeheer

28 juli 2024 - 18:50 - Marokko

©

Inwoners van de regio Nador klagen over regelmatig terugkerende wateronderbrekingen zonder enige waarschuwing. De laatste storing vond zaterdag plaats, waardoor mensen sinds de vroege ochtend zonder drinkwater zaten.

Wat de bewoners vooral zorgen baart, is het gebrek aan communicatie van de waterleidingmaatschappij, vooral tijdens de zomerperiode met hoge temperaturen en de aanwezigheid van veel Marokkanen uit het buitenland. Daarnaast is er al een maand sprake van een aanzienlijke daling van de waterdruk.

Lees ook: Nador: miljoenen liters gezuiverd water in meer gedumpt

Terwijl de burgers hopen op betere dienstverlening en minder storingen, blijven de waterrekeningen stijgen. Een inwoner vertelde aan NadorCity dat hij maandelijks 400 dirham betaalt, terwijl zijn buren slechts 120 dirham betalen. Hij is ervan overtuigd dat er geen lek is die deze hoge rekening rechtvaardigt. Het waterleidingbedrijf heeft hem, zoals gebruikelijk, geadviseerd om zijn waterverbruik in de gaten te houden. Hij vraagt zich ook af hoe hij kan lijden onder de dorst terwijl hij altijd zijn rekeningen heeft betaald.

Het distributienetwerk voor drinkwater is volgens andere inwoners verouderd, waardoor het hele jaar door reinigings- of onderhoudsrondes moeten worden uitgevoerd. Anderen stellen dat er niet-gedetecteerde lekken zijn.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team