Zoeken

Joodse actrice in Marokkaanse tv-serie zorgt voor controverse

14 oktober 2024 - 18:50 - Cultuur

©

Activisten roepen op sociale media de Marokkaanse tv-zender 2M op om de serie "Nass el Mellah" (Mensen van het Mellah) te stoppen. De Joods-Marokkaanse actrice Eva Kadosh speelt de hoofdrol in de serie en dat leidt tot protesten.

Een deel van de Marokkanen is verontwaardigd over de deelname van Kadosh aan de serie, die geregisseerd wordt door Jamila Borji. Zij vinden het ongepast dat een Joodse actrice de hoofdrol vertolkt in een Marokkaanse productie.

Lees ook: Adidas haalt Bella Hadid uit campagne om steun aan Palestina

Tijdens demonstraties in Rabat ter ondersteuning van Palestina, riepen deze Marokkanen 2M op om de serie niet langer uit te zenden. Ze wijzen daarbij op het conflict in Gaza. Sommigen gaan zelfs zo ver dat ze excuses eisen van de producenten voor de keuze van Eva Kadosh als hoofdrolspeelster.

Lees ook: Petitie voor burgerschap Joodse Marokkanen zorgt voor ophef

In de serie speelt Eva Kadosh de rol van Messouda, een Joods-Marokkaanse vrouw die in het echt in de wijk Derb Lalla Laaroussa in Essaouira woonde. Ze wordt in de serie neergezet als een rolmodel: een vriendelijke vrouw met een hoge morele standaard, die hartelijk is tegen alle klanten van haar restaurant.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team