Zoeken

Kakkerlakkenplaag op luchthaven Marrakech Menara (video)

16 september 2024 - 19:40 - Marokko

©

Een video van kakkerlakken die rondkruipen in de aankomsthal van het internationale vliegveld Marrakech Menara heeft voor veel ophef gezorgd. De beelden, die online zijn verspreid, werpen een negatief licht op de toeristische hoofdstad van Marokko.

Lokale bewoners en toeristen reageren geschokt op de video, waarin de kakkerlakken zich tegoed doen aan achtergebleven etensresten. Critici wijzen op mogelijk nalatig schoonmaakbeleid op het vliegveld, waar volgens hen te weinig aandacht is voor grondige hygiëne.

Lees ook: Honderden kakkerlakken op vlucht Royal Air Maroc

Het incident met de kakkerlakken is niet het enige probleem waar Marrakech momenteel mee kampt. Er zijn ook zorgen over de waterkwaliteit, stijgende huurprijzen voor studenten en overlast door muggen op taxistandplaatsen. Daarnaast is er onlangs een gedeeltelijke instorting geweest van een gebouw in aanbouw, wat vragen oproept over de veiligheid van bouwprojecten in de stad.

Lees ook: Marrakech geteisterd door muggeninvasie (video)

De lokale autoriteiten hebben aangekondigd strenge maatregelen te zullen nemen tegen illegale straatventers en parkeerwachters die toeristen lastigvallen. Ook wordt er gewerkt aan een oplossing voor de waterproblematiek en de overlast door muggen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team