– 3 soeplepels olijfolie
– 2 grof en 1 fijn gesnipperde ajuinen
– 2 theelepels paprikapoeder
– 2 theelepels gemberpoeder
– zout en peper
– 1 verse kip
– 1/2 dl kipbouillon
– 250 gr groene ontpitte olijven
– 1 verse citroen
Warm de olie op in een grote, diepe braadpan. Fruit de 2 grof gesnipperde ajuinen gedurende 5 à 10 minuten op en voeg de paprikapoeder, de gemberpoeder, zout en peper toe en roer goede dooréén. Voeg de kipbouillon eraan toe en leg de vooraf ingekruidde kip erin.
Dek de braadpan af en laat ± 1 uur stoven. Voeg de fijngesnipperde ajuin eraan toe en laat nog een half uur doorstoven. Draai de kip regelmatig om en zorg ervoor dat ze niet droogkookt.
Voeg de olijven toe en besprenkel met het sap van een halve citroen. Versnijd de citroen in fijne reepjes en voeg deze toe aan de kip. Laat nog 10 minuten sudderen en dien op, vergezeld met rijst of frietjes en brood.
Kipragout met olijven
Tajine met kip en pompoen
Pastilla met kip
Rfissa of trid
Kip met amandelen en kaas
Kip met olijven en citroen