– 1 kip van 1,5 kg in vier gesneden
– 1 gesnipperd ui
– 1 fijngehakt teentje knoflook
– 1 theelepel zout
– 1 theelepel peper
– 1 theelepel kurkuma
– 1 theelepel gember
– 2 kaneelstokjes
– 1/4 theelepel saffraan
– 1 theelepel smen of ranzig boter
– 8 cl olie
– 1 bosje peterselie
– 15 cl water
– 350g gedroogde abrikozen
– 70g geblancheerde amandelen
– 25g suiker
– 1/4 theelepel sinaasappelschil
– Sesamzaad
Bak het ui, de knoflook en de kip goudbruin in een pan op een laag vuur gedurende 5 minuten. Meng de kruiden in een beetje water en voeg aan de kip toe. Meng opnieuw en voeg de smen en het bosje peterselie toe. Dek af en laat koken op een laag vuur.
Hak de amandelen en meng ze met de suiker en de sinaasappelschil om de amandelspijs te maken. Vorm met dit mengsel balletjes van de grootte van een olijf.
Was de abrikozen en doe ze voorzichtig open met een mes. Duw een balletje amandelspijs in elk abrikoos en sluit door de randen tegen elkaar te drukken met de vingers.
Wanneer de kip gaar is, haal uit de pan en houd ze warm. Zeef de saus en doe deze terug in de pan.
Schik de abrikozen in de pan met de saus en kook op een laag vuurtje gedurende 10 a 12 minuten.
In een schaal, leg de stukken kip, garneer met abrikozen en saus. Bestrooi met geroosterde sesamzaadjes en serveer.
Lamstajine met zuidvruchten
Tajine met aubergine
Tajine met kalfsschenkel en pruimen
Tajine van kabeljauw met groenten
Vegetarische tajine
Tajine met venkel