– 1 kg aardappelen
– Groene olijven
– 2 teentjes knoflook, fijngesneden
– 1 ajuin
– 2 tomaten
– 1/2 gekonfijte citroen
– 1/2 bosje peterselie
– Olijfolie
– 1 laurierblad
– Zout
– Peper
Snijd de ajuin en de knoflook fijn, pel en ontzaad de tomaten en snijd ze in blokjes. Doe alles in een tajine met de olijfolie.
Laat enkele minuten sudderen en voeg de geschilde en in stukken gesneden aardappelen toe. Voeg de kruiden en het laurierblad toe.
Bedek met water en dek af. Laat ongeveer 45 minuten koken op een laag vuurtje. Voeg water toe indien nodig.
Voeg de olijven 5 minuten voor het einde van de kooktijd toe en bestrooi met fijngehakte peterselie. Plaats enkele schijfjes gekonfijte citroen bovenop en serveer warm.
Tajine met aardappelen en wortelen
Tajine van kabeljauw met groenten
Tajine met witte bonen
Tajine met aubergine
Tajine met venkel
Lamstajine met kaneel