– 1 ajuin
– 1 teentje knoflook
– 1 tomaat
– 1 wortel
– 2 aardappelen
– 1 rode paprika
– 1 gele paprika
– 6 takjes verse koriander
– 500 gr kabeljauwfilet (of moten)
– 1 theelepel gemalen komijn
– 1 pakje saffraan
– 1 theelepel paprikapoeder
– zout en zwarte peper
– 6 soeplepels olie
Reinig de ajuin en snij in ringen. Pers de knoflook, snij de tomaat, de wortel en de aardappelen in plakjes, snij de paprika’s in ringen en hak de koriander fijn.
Bedek de bodem van een tagine met de groenten en leg de visfilets erop, bestrooi het met de specerijen. Giet er de olie en zoveel water bij dat de vis nét onderstaat.
Dek af en laat het gerecht gedurende 30-45 minuten gaar koken.
Serveer met Marokkaans brood en geef er schijfjes citroen bij.
Tajine met lam en olijven
Vegetarische tajine
Tajine met venkel
Lamstajine met zuidvruchten
Tajine met witte bonen
Tajine met aardappelen en olijven