Zoeken

’Klopjacht’-deelnemer Yahya verdacht van schietpartij in België

7 augustus 2024 - 08:00 - Wereld

©

Yahya D., de man die vorige week werd gearresteerd na een schietpartij in het Belgische Boom, waarbij een veroordeelde drugscrimineel het doelwit was, ontkent de schoten te hebben gelost. Hij wordt omschreven als een rustige en brave man en was ook door de screening van het Play4-programma ’Klopjacht’ gekomen.

De 28-jarige Yahya D. uit Hoboken werd vorige week donderdag gearresteerd, kort nadat in Boom twee schoten waren afgevuurd op de veroordeelde drugscrimineel Ali T., alias ’Ali Rus’. Yahya D. werd in Wilrijk klemgereden door het snelleresponsteam van de politiezone Antwerpen. Hij reed in een bestelwagen van een bekend installatiebedrijf. Die bestelwagen was ook door getuigen gezien bij de schietpartij.

Lees ook: Hassan El Bachiri (28) slachtoffer vergismoord in Brussel

Yahya D. werd vrijdag voorgeleid bij de onderzoeksrechter en is aangehouden op verdenking van poging tot moord. Hij verschijnt woensdag voor de raadkamer. De man ontkent dat hij de schutter was en dat hij op voorhand wist dat er geschoten zou worden. Mogelijk werd hij door een andere persoon ingeschakeld voor de rit naar Boom en opende die ander het vuur. Kort na de schietpartij hadden getuigen het ook over twee betrokkenen. Voorlopig werd nog geen tweede verdachte gearresteerd.

In de omgeving van de verdachte gelooft men niet dat hij bewust bij de schietpartij betrokken zou zijn. De twintiger wordt omschreven als een "brave, rustige gast die gestudeerd heeft". Hij werkte bij het installatiebedrijf en startte zelf ook twee ondernemingen op. Dat iemand bovendien een moordpoging zou ondernemen met een bestickerde bestelwagen van zijn werk, doet ook wenkbrauwen fronsen.

Lees ook: Belgische politie pakt moordenaar Soufiane Benali na klopjacht

Het Laatste Nieuws maakte maandag bekend dat Yahya D. een van de deelnemers van het nieuwe seizoen van ’Klopjacht’ is. In dat televisieprogramma, uitgezonden op Play4, moeten onbekende Vlamingen uit handen proberen te blijven van een team speurders. De releasedatum van de show staat nog niet vast.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team