Zoeken

Koning Mohammed VI in El Jadida verwacht, groot project ingehuldigd

11 juni 2024 - 12:10 - Marokko

©

El Jadida maakt zich op voor een koninklijk bezoek. Koning Mohammed VI wordt er verwacht om de bouw van de grootste ontziltingsinstallatie voor zeewater van Afrika officieel te starten.

De ontziltingsfabriek in de landelijke gemeente Lameharza Sahel is een sleutelcomponent van het nationaal waterplan 2020-2027, geïnitieerd door de Koning zelf. Het project is niet alleen van cruciaal belang vanwege zijn omvang, maar ook omdat het een aanzienlijke verlichting belooft voor de lokale bevolking, die steeds meer te kampen heeft met watertekorten en aanhoudende droogteperiodes.

Lees ook: Tetouan spant zich in om Koning Mohammed VI te verwelkomen

De verwachting is dat de installatie zal bijdragen aan de watervoorziening van de snelgroeiende bevolking van de regio Casablanca-Settat, die naar schatting zo’n 7 miljoen inwoners telt.

Lees ook: Officieel: datum Eid ul-Adha in Nederland bekend

De ontziltingsinstallatie zal in staat zijn om jaarlijks 200 miljoen kubieke meter zeewater te verwerken, met een uitbreidingsmogelijkheid tot 300 miljoen kubieke meter per jaar tegen 2030. Van het geproduceerde water is 250 miljoen kubieke meter bestemd voor menselijke consumptie. Het resterende deel zal worden gebruikt voor irrigatie in de landbouw.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team