Zoeken

Koning Mohammed VI slachtoffers overstromingen te hulp

27 september 2024 - 16:20 - Marokko

©

Koning Mohammed VI heeft een programma gelanceerd voor de rehabilitatie van gebieden die zijn getroffen door overstromingen in het zuidoosten van Marokko.

Dit initiatief komt als reactie op de ernstige schade die is aangericht door recente zware regenval. Met een budget van ongeveer 2,5 miljard dirham is het doel van het programma om de herbouw en rehabilitatie van beschadigde gebouwen en woningen te ondersteunen, evenals de herstelwerkzaamheden aan wegen, telecommunicatienetwerken, elektriciteit, drinkwatervoorziening en riolering.

Lees ook: Stortregens Marokko: bruggen ingestort en bewoners geëvacueerd

De Marokkaanse overheid heeft alle beschikbare menselijke en logistieke middelen ingezet om snel en effectief in te spelen op de behoeften van de getroffen bevolking. Verschillende ministeries zijn betrokken bij de uitvoering van dit ambitieuze programma, zoals vermeld in een persbericht van de regeringsleider.

De provincies die onder dit rehabilitatieprogramma vallen zijn Errachidia, Midelt, Ouarzazate, Tinghir, Zagora, Figuig, Jerada, Taroudant, Tata, Tiznit, Guelmim en Assa Zag. Ook de landbouwactiviteiten in de getroffen gebieden zullen steun ontvangen, inclusief het herstel van kleine en middelgrote irrigatiesystemen en hulp aan veehouders die hun dieren hebben verloren door de overstromingen.

Lees ook: Drie doden en dertien vermisten na noodweer in Marokko

De recente regenval, met name in de provincie Tata, heeft geleid tot aanzienlijke overstromingen, wat resulteerde in zowel menselijke als materiële verliezen. Volgens een voorlopig rapport van de lokale autoriteiten zijn er twee doden gevallen en zijn er vijftien mensen vermist, waaronder veertien passagiers van een bus die door het water van de oever van Tata is meegesleurd.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team