Zoeken

Noodweer Marokko: 11 doden en 9 vermisten

9 september 2024 - 11:20 - Marokko

©

Hevige regenval in Marokko heeft de afgelopen dagen geleid tot een trieste balans van 11 doden en 9 vermisten. Dit meldt het Marokkaanse ministerie van Binnenlandse Zaken.

De overstromingen, veroorzaakt door de stortregens in 17 prefecturen en provincies, hebben geleid tot deze tragische verliezen. In Tata vielen de meeste slachtoffers, met 7 doden. Daarnaast zijn er twee mensen omgekomen in Tiznit, en twee in Errachidia, waaronder één buitenlander. Negen mensen worden nog vermist in Tata, Errachidia en Taroudant.

Lees ook: Marokkaanse Sahara getroffen door zeldzaam weerfenomeen

Naast het menselijke leed is er ook aanzienlijke materiële schade. Rachid El Khalfi, woordvoerder van het ministerie van Binnenlandse Zaken, meldt dat 40 huizen zijn verwoest, waarvan 24 volledig. Ook zijn er 4 middelgrote bruggen en 93 wegen beschadigd. Op 53 weggedeelten is het verkeer inmiddels weer op gang gebracht. Elektriciteits-, water- en telefoonnetwerken zijn eveneens getroffen.

Lees ook: Hevige regenval richt ravage aan in Marokko (video)

Om de situatie het hoofd te bieden, zijn de Koninklijke Strijdkrachten, de Koninklijke Gendarmerie, de Nationale Veiligheid, de Hulpdiensten en de Civiele Bescherming gemobiliseerd. Zij bieden hulp en ondersteuning aan de getroffen bevolking. Alle betrokken partijen werken hard om de stroomvoorziening, de watervoorziening, de telecommunicatie en het verkeer te herstellen, aldus El Khalfi. Sinds 29 augustus zijn er waakzaamheidscomités ingesteld en worden lokale bewoners gewaarschuwd om voorzichtig te zijn en de veiligheidsaanbevelingen van de autoriteiten op te volgen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team