Zoeken

Stortregens Marokko: bruggen ingestort en bewoners geëvacueerd

21 september 2024 - 20:30 - Marokko

©

In de provincie Tata in Marokko hebben hevige regenbuien geleid tot ernstige overstromingen. De inwoners maakten een angstige nacht door, nadat de weerdienst een waarschuwing met code rood had afgegeven vanwege de verwachte onweersbuien met hagel en zware windstoten.

Door de uitzonderlijke regenval trad de oued Tata buiten zijn oevers, waarbij een bus werd meegesleurd en verschillende bruggen instortten, waaronder de Annahda-brug. De lokale autoriteiten hebben snel reddingsoperaties op touw gezet om mensen in veiligheid te brengen en hulp te bieden aan de getroffenen.

Lees ook: Noodweer Marokko: 11 doden en 9 vermisten

Volgens de laatste berichten van de civiele bescherming zijn zeven mensen gered die vastzaten in de bus die door het water was meegesleurd. Andere passagiers wisten zelf zwemmend de oever te bereiken. De zoektocht naar mogelijke slachtoffers gaat door.

Lees ook: Sahara getroffen door bijzondere cycloon

De overstromingen hebben ook aanzienlijke materiële schade veroorzaakt. Huizen zijn beschadigd of verwoest en er zijn wijdverbreide stroom- en waterstoringen. Scholen in de provincie zijn gesloten en worden gebruikt om onderdak te bieden aan de getroffen mensen. De situatie blijft zorgelijk en de autoriteiten blijven alert op mogelijke verdere problemen als gevolg van de wateroverlast.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team