Zoeken

Koningin Máxima opent Marokkaanse modetentoonstelling in Utrecht (foto’s)

3 oktober 2024 - 14:40 - Wereld

©

Koningin Máxima heeft woensdag in Utrecht de tentoonstelling ’MOḌA - Moroccan Fashion Statements’ geopend. De expositie in het Centraal Museum toont de veelzijdigheid van de Marokkaanse mode met creaties van zowel grote internationale namen als lokaal talent.

De koningin, die zelf een speciaal voor de gelegenheid aangepaste creatie van ontwerper Mohamed Benchellal droeg, sprak met verschillende ontwerpers over hun werk en inspiratie.

Lees ook: Prinses Lalla Meryem en koningin Máxima wisselen uit in het Spaans (video)

’MOḌA’, wat spreektaal is voor mode in het Darija en Tamazight, belicht de rijke geschiedenis en culturele invloeden van Marokko. De tentoonstelling, die loopt tot 2 maart 2025, is een samenwerking tussen DAR Cultural Agency en het Centraal Museum. Aan de hand van zeven thema’s maakt de bezoeker kennis met historische, interculturele en persoonlijke verhalen, verteld vanuit het perspectief van mode, symboliek en ambacht.

Lees ook: Anekdotes over bezoek koningin Máxima aan Marokko

Naast kleding toont ’MOḌA’ ook foto’s en video’s die de Marokkaanse modecultuur illustreren. De tentoonstelling wil een dialoog op gang brengen en verbindingen leggen, met name in Utrecht, een stad met een grote Marokkaanse gemeenschap. Tijdens de feestelijke opening waren er modeshows van onder andere Mohamed Benchellal en Said Mahrouf.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team