Zoeken

Koningin Máxima opent tentoonstelling over Marokkaanse mode

13 september 2024 - 13:00 - Wereld

©

Koningin Máxima zal op 2 oktober de tentoonstelling MOḌA - Moroccan Fashion Statements openen in het Centraal Museum in Utrecht. Deze tentoonstelling, die loopt tot 2 maart 2025, belicht de creativiteit en diversiteit van hedendaagse modeontwerpers en kunstenaars uit Marokko en de Marokkaanse gemeenschap in Nederland.

MOḌA is een samenwerking tussen DAR Cultural Agency en het Centraal Museum. De tentoonstelling combineert kunstwerken en persoonlijke verhalen van ontwerpers en kunstenaars, en verkent zeven thema’s die transhistorische, interculturele en persoonlijke perspectieven op mode, symboliek en ambachten laten zien. Naast de tentoonstelling is er ook een speciaal programma ontwikkeld in Utrecht en het museum.

Lees ook: Marokkaanse mode maakt statement in Utrecht

Tijdens de opening zullen de curatoren, Zineb Seghrouchni van DAR Cultural Agency en Ninke Bloemberg van het Centraal Museum, vertellen over hoe MOḌA tot stand is gekomen. Ook zal er een modeshow zijn van een van de deelnemende ontwerpers. Koningin Máxima zal de tentoonstelling bezoeken en met verschillende ontwerpers spreken over hun werk en inspiratiebronnen. Daarnaast gaat ze in gesprek met medewerkers van DAR Cultural Agency, het Centraal Museum en Utrechters met een Marokkaanse achtergrond.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team