Zoeken

Lantaarnpaal midden op nieuwe weg zorgt voor onvrede in Marokko

28 september 2024 - 13:50 - Marokko

©

Inwoners van Kelaat Sraghna zijn niet te spreken over de recente werkzaamheden aan de weg die hun stad verbindt met omliggende dorpen. Terwijl iedereen hoopte op verbeteringen aan de infrastructuur, heeft het project geleid tot gevaarlijke situaties.

Volgens lokale bronnen heeft de regionale overheid, die verantwoordelijk is voor de werkzaamheden en over een aanzienlijk budget beschikte, een lantaarnpaal midden op de weg geplaatst. Deze paal vormt een ernstige hindernis voor weggebruikers, vooral in combinatie met de gaten in het asfalt die de veiligheid van zowel automobilisten als voetgangers in gevaar brengen.

Lees ook: Nieuwe brug in Marokko stort vlak voor inhuldiging in

Daarnaast wijzen dezelfde bronnen op een gebrek aan coördinatie tussen de verantwoordelijke instanties, wat leidt tot chaotische taferelen in plaats van vooruitgang. Deze situatie bedreigt het leven van de inwoners en vergroot het risico op ongelukken, waardoor dringend ingrijpen van de betrokken autoriteiten noodzakelijk is.

Lees ook: Nieuwe weg in Marokko weggespoeld, wie is verantwoordelijk?

Het oplossen van dit probleem vereist volgens lokale activisten niet alleen dat de weg wordt heraangelegd, maar ook een heroverweging van de planning van wegen om de veiligheid van de burgers te waarborgen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team