Zoeken

Nieuwe weg in Marokko weggespoeld, wie is verantwoordelijk?

27 augustus 2024 - 18:50 - Marokko

©

De recente stortregens in de regio Drâa-Tafilalet hebben niet alleen aanzienlijke materiële schade aangericht, maar ook ernstige tekortkomingen in de aanleg van bepaalde wegen aan het licht gebracht.

Een schrijnend voorbeeld is de regionale weg nr. 706 tussen Rich en Imilchil in de provincie Midelt. Deze weg, die minder dan drie jaar geleden voor tientallen miljoenen dirhams is herbouwd, werd letterlijk weggevaagd door het noodweer, wat leidde tot verontwaardiging bij bewoners en internetgebruikers.

Lees ook: Zware overstromingen in Chefchaouen (video)

Op sociale media regent het beschuldigingen van corruptie en wanbeheer. Er wordt beweerd dat de werkzaamheden slordig zijn uitgevoerd, de voorbereidende studies ondeugdelijk waren en de gebruikte materialen van slechte kwaliteit. "Fraude bij de aanleg van de weg heeft geleid tot de instorting", is een veelgehoorde reactie. De stortregens zouden slechts hebben onthuld wat voor velen al duidelijk was: publiek geld is verspild.

Regionale en provinciale functionarissen die deze werken hebben goedgekeurd en deze twijfelachtige praktijken hebben laten gebeuren, worden met de vinger gewezen. Dit roept ook vragen op over de kwaliteitscontrole van openbare infrastructuur en de strijd tegen corruptie in de hele sector.

Lees ook: Hevige regenval richt ravage aan in Marokko (video)

De inwoners van de hele regio Midelt zitten nu met een onbegaanbare weg en een gevoel van bitterheid. Sommige internetgebruikers eisen antwoorden en strenge straffen voor de verantwoordelijken van dit fiasco.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team