Zoeken

Twintigtal leerlingen in ziekenhuis na eten broodje in Ouezzane

1 juni 2024 - 14:00 - Marokko

©

Negentien leerlingen van een school in Zoumi, in de provincie Ouezzane, werden woensdag het slachtoffer van een voedselvergiftiging. Ze kregen last van buikpijn nadat ze broodjes hadden gegeten die ze gekocht hadden in een snackbar bij hun school.

Volgens Assabah kregen de leerlingen kort na het eten van de broodjes last van buikpijn. De school alarmeerde de hulpdiensten en de leerlingen werden met spoed naar het ziekenhuis Abou al qasim al Zahrawi gebracht voor behandeling.

Lees ook: Zorgen over tajines die geserveerd worden in Ourika

De eigenaar van de snackbar is gearresteerd en er is een onderzoek geopend om de oorzaak van de voedselvergiftiging te achterhalen. De eerste bevindingen wijzen erop dat de broodjes mogelijk besmet raakten door reeds gebruikte sauzen, in combinatie met de hoge temperaturen en mogelijke schending van de koelketen.

Lees ook: Marrakech: psychose na fatale voedselvergiftigingen

Dit incident is niet het eerste geval van voedselvergiftiging in de provincie Ouezzane, of nog in Marrakech waar onlangs meerdere mensen overleden na het eten in een snackbar. De eigenaar van die snackbar is door de politie gearresteerd en zijn proces moet in de komende dagen plaatsvinden.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team