Zoeken

Leraar door taxichauffeur met knuppel mishandeld in Tetouan

28 september 2024 - 10:30 - Marokko

©

Een leraar is eerder deze week in de regio van Tetouan aangevallen door een taxichauffeur. Het incident vond plaats bij het taxistandplaats Oued Laou.

De leraar liep kneuzingen over zijn hele lichaam op, een diepe snee boven zijn rechteroog en een bijtwond in zijn gezicht. De taxichauffeur gebruikte een houten knuppel tijdens de aanval.

Lees ook: Taxichauffeur in Tanger valt passagiere aan voor 1 dirham (video)

De Nationale Onderwijsvakbond, onderdeel van de Democratische Confederatie van Arbeid in Tetouan, heeft in een verklaring deze "gruwelijke" aanval op de leraar, die onderweg was naar zijn werk, sterk veroordeeld. De vakbond heeft zijn volledige solidariteit met het slachtoffer betuigd.

In de verklaring eist de vakbond dat de bevoegde autoriteiten de zaak onderzoeken en de dader straffen. Het regionale kantoor van de Nationale Onderwijsvakbond in Tetouan heeft ook zijn afkeuring uitgesproken over de recente lastercampagnes en systematische beledigingen aan het adres van leraren. De vakbond ziet dit als een poging om het beroep van leraar te ondermijnen, een negatief stereotype te creëren en het openbaar onderwijs te vernietigen.

Lees ook: Toeristen in Nador aangevallen door agressieve taxichauffeur

De vakbond roept alle onderwijsprofessionals op om zich voor te bereiden op verschillende vormen van protest om hun waardigheid en rechten te beschermen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team