Zoeken

Luchthaven Oujda Angads onder water

10 september 2024 - 08:50 - Marokko

©

Hevige regenval in de regio Oriental in Marokko heeft geleid tot overstromingen in de steden Oujda, Bni Drar, Ahfir en Berkane. Zelfs de luchthaven Oujda Angads is getroffen en deels onder water komen te staan.

Door de wateroverlast is de nationale weg tussen Oujda en Berkane, via Bni Drar, afgesloten. Salima Faraji, voormalig parlementslid uit de regio, uitte haar ongenoegen over deze jaarlijks terugkerende situatie en vroeg zich af welke maatregelen de autoriteiten zullen nemen om toekomstige overstromingen te voorkomen.

Lees ook: Chaos in Marokkaans luchtruim

"We weten dat het gebied tussen Oujda en de luchthaven altijd overstroomt. Vorig jaar had de Nationale Luchthaven Autoriteit al problemen toen een vliegtuig moest landen op een ondergelopen luchthaven. Misschien hadden vliegtuigen beter kunnen uitwijken naar Nador. Bovendien waren automobilisten vorig jaar ook al in gevaar, net als nu. Waarom zijn er geen maatregelen genomen om het water af te voeren?", aldus Faraji.

Lees ook: Luchthaven Oujda bleef draaien ondanks overstromingen

De Marokkaanse minister van Transport en Logistiek, Mohamed Abdeljalil, had eerder aangekondigd dat er studies zouden worden gestart om overstromingen bij luchthavens te voorkomen. Ondertussen zijn verschillende vluchten omgeleid naar andere luchthavens vanwege het slechte weer.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team