Zoeken

Luchthaven Tanger: alles weten over de megaupgrade

26 september 2024 - 23:50 - Marokko

©

De uitbreiding van de luchthaven Ibn Battouta in Tanger kan eindelijk van start gaan. Het Marokkaanse luchthavenagentschap ONDA heeft het contract definitief toegewezen aan twee samenwerkingsverbanden en drie bedrijven.

Met dit project wordt de capaciteit van de luchthaven fors uitgebreid, van 1,2 miljoen naar maar liefst 4,4 miljoen passagiers per jaar. Op de lange termijn, tegen 2050, wordt zelfs een capaciteit van 7 miljoen passagiers voorzien. De uitbreiding kost in totaal ruim 2,28 miljard dirham en zal naar verwachting vier jaar duren.

Lees ook: Luchthaven Tanger krijgt facelift van 2 miljard dirham

De werkzaamheden zullen plaatsvinden op een terrein van ongeveer 199 hectare. Er komt een gloednieuwe passagiersterminal van 55.000 vierkante meter, een moderne verkeerstoren en een nieuwe toegangsweg naar de luchthaven.

Daarnaast omvat het project de aanleg van een parkeerterrein met 1400 plaatsen voor auto’s, een parkeerplaats voor vliegtuigen, en de uitbreiding en bouw van een hekwerk over een lengte van 6 kilometer.

Lees ook: Uitbreiding luchthaven Tanger van start

De uitbreiding van de luchthaven Ibn Battouta is bedoeld om de toeristische en economische ontwikkeling van Tanger te ondersteunen, met name in het vooruitzicht van het WK voetbal in 2030, waar de stad wedstrijden zal organiseren.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team