Zoeken

Marhaba 2024: chaos in haven Algeciras

12 juni 2024 - 17:10 - Marokko

©

De terugkeer van de Marokkaanse diaspora naar Marokko voor Eid ul-Adha verloopt chaotisch, met name voor mensen die via de haven van Algeciras reizen. Belangrijke knelpunten, met name bij de toegang tot veerboten en de controle van passagiers, leiden tot ellenlange wachtrijen en frustratie onder de reizigers.

De grootste bron van ongenoegen is de beperkte toegang tot veerboten naar Tanger Med. De Spaanse havenautoriteiten hebben slechts één toegangsweg geopend, in combinatie met een trage controlemethode, wat resulteert in aanzienlijke files. Automobilisten en passagiers schuiven moeizaam vooruit op wachtrijen die tientallen meters lang zijn.

Lees ook: Veerboot AML Tarifa-Tanger valt stil op zee

De afwezigheid van Marokkaanse agenten in de haven van Algeciras verergert de situatie nog meer. Deze agenten, die normaal gesproken aanwezig zijn om passagiers te begeleiden en de communicatie in het Arabisch tussen de diaspora en de havenautoriteiten te vergemakkelijken, zijn er niet. Dit tekort vormt een bijzondere uitdaging voor reizigers die geen Spaans spreken ​​te midden van de complexe havenprocedures.

De frustratie onder de reizigers is voelbaar. Ze hekelen het gebrek aan organisatie en het uitblijven van concrete oplossingen van de Spaanse havenautoriteiten. De situatie dreigt te verslechteren naarmate het Offerfeest nadert, een periode waarin de maritieme verkeersstroom een piek bereikt.

Lees ook: Spanje verwacht massale toestroom wereld-Marokkanen

Passagiers die via Sebta Marokko willen binnenkomen hebben minder problemen. De wachtrijen zijn beter georganiseerd en het inschepingsproces verloopt soepeler.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team