Zoeken

Marokkaan 10 jaar lang gekweld door gigantisch scrotum

6 september 2024 - 13:50 - Marokko

©

Een Marokkaanse man heeft tien jaar lang een ware nachtmerrie doorstaan, omdat zijn scrotum geleidelijk opzwol tot de grootte van een strandbal. Dit blijkt uit een medisch rapport dat gepubliceerd is in Urology Case Reports.

De enorme massa, die tot onder zijn knieën hing, bedekte zijn geslachtsdelen volledig en maakte zijn dagelijks leven extreem moeilijk.

Lees ook: Ziekte bedreigt Marokkaanse kinderen

De man leed aan ’massale scrotale elefantiasis’, een zeldzame aandoening buiten bepaalde delen van Afrika en Azië. Deze aandoening, ook wel scrotaal lymfoedeem genoemd, wordt veroorzaakt door een ophoping van vocht in het scrotum, wat leidt tot extreme zwelling. In dit geval lijkt een chronische infectie van de onderste urinewegen de oorzaak te zijn van het lymfoedeem.

De gevolgen van deze ziekte zijn ingrijpend, zowel fysiek als psychisch. De man had voortdurend pijn, terugkerende infecties, moeite met lopen en plassen, en leed aan aanzienlijke emotionele problemen.

Lees ook: Eerste gevallen van apenpokken in Marokko?

Artsen constateerden dat het scrotum een indrukwekkende diameter van 60 cm had, met een verdikte en ruwe huid. De testikels waren verplaatst en de geslachtsdelen volledig verborgen door de enorme massa. Een echo bevestigde de diagnose scrotaal lymfoedeem en toonde verwijde lymfekanalen en vochtophoping in de balzak.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team