Zoeken

Marokkaan in Zwitserland opgepakt voor moord op vermiste studente

26 september 2024 - 13:00 - Wereld

©

Taha O., een 22-jarige Marokkaan, is in Zwitserland gearresteerd op verdenking van de moord op de 19-jarige studente Philippine. Haar lichaam werd afgelopen zaterdag gevonden in het Boulogne-bos in Parijs.

Taha O. stond geregistreerd als zedendelinquent en had een bevel gekregen om Frankrijk te verlaten. De Franse autoriteiten hadden een arrestatiebevel uitgevaardigd tegen Taha O. Hij was in 2019 via Spanje Frankrijk binnengekomen met een Marokkaans paspoort en had sinds 18 juni een bevel om het land te verlaten.

Lees ook: Vermiste Mohamed, chauffeur van Olympische sterren, teruggevonden

Na de vermoedelijke moord op Philippine, vluchtte de twintiger uit Frankrijk en zette zijn telefoon uit om niet getraceerd te kunnen worden. Eenmaal in Zwitserland zette hij zijn telefoon weer aan, waardoor de Zwitserse politie hem kon arresteren.

De verdachte staat bij de Franse justitie bekend als zedendelinquent. Hij is eerder veroordeeld tot zeven jaar gevangenisstraf voor de verkrachting van een jonge vrouw in het Taverny-bos in Val-d’Oise.

Lees ook: Lichaam vermiste Marokkaan gevonden in Spaans meer

Het onderzoek door de recherche van Parijs wijst uit dat Philippine vermoedelijk vrijdagmiddag in het Boulogne-bos is vermoord. De verdachte zou de volgende dag zijn teruggekeerd om haar te begraven. Ook is de bankpas van het slachtoffer na haar dood gebruikt in Montreuil, Seine-Saint-Denis.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team