– 1 1/2 soeplepel droge gist of 30 gr verse
– 0,6 dl warm water
– 3 dl lauwe melk
– 100 gr suiker
– 1 theelepel zout
– 500 gr bloem
– 100 gr boter
– 2 eieren
Los de gist op in een grote beslagkom in het warme water, voeg de melk, suiker, het zout en de eieren toe en meng goed. Voeg de boter en de bloem er bij en goed kneden tot een soepele deeg.
Laat het deeg 60 minuten rijzen tot het volume verdubbeld is.
Bestuif je tafel met bloem, leg het deeg erop en draai voorzichtig rond in de bloem. Daarna rol je het uit tot een lap van 1 cm dik. Snij er rondjes uit met behulp van een glas, maak een gaatje in het midden van elke rondje met een dopjes van een fles.
Dek de ringetjes af en laat ze 20 minuten rijzen tot het volume is verdubbeld.
Bak de opgedikte ringetjes in warme olie tot ze goudbruin zijn, laat ze uitlekken en bestrooien met poedersuiker bij het opdienen.
Amandeltaartjes
Marokkaans brood
Amandel brioche
Harcha of griesmeelgebak
Ghoriba met amandelen
Harcha met melk