Zoeken

Marokkaans gezin in Madrid dreigt op straat te belanden

23 juli 2024 - 10:30 - Marokko

©

Zohra en haar gezin dreigen op 24 juli hun huis uitgezet te worden. De vrouw, haar man en hun 8-jarige zoon wonen al tien jaar in een tweekamerappartement in de Madrileense wijk Lavapiés.

Ondanks een decreet van de Spaanse regering dat dit soort uitzettingen opschort, heeft de huisbaas een rechterlijk bevel gekregen om het gezin uit te zetten. Zohra heeft al twee keer eerder een uitzetting weten te voorkomen, maar nu lijkt het erop dat ze geen kant meer op kan.

Lees ook: Marokkaans kind op straat gevonden in Sevilla

Het appartement verkeert in slechte staat, met schimmel en lekkages. Zohra heeft de huisbaas meerdere malen gevraagd om de problemen op te lossen, zonder resultaat. "We hebben maandenlang zonder warm water gezeten, onze elektriciteit werd afgesloten en we kregen geen hulp toen het dak instortte", vertelt ze.

Zohra en haar man, die beiden gezondheidsproblemen hebben, maken zich grote zorgen over de toekomst van hun zoon. "De sociale dienst heeft gedreigd hem bij ons weg te halen als we niet snel een andere woning vinden", zegt Zohra.

Lees ook: "Ik mis mijn moeder": Marokkaanse tiener op straat gezet in Spanje

Ze vermoedt dat de huisbaas het gezin weg wil hebben om de woning op te knappen en de huur te verhogen. "Hij heeft lege huizen in de buurt, maar wil die niet aan ons verhuren. Hij heeft duidelijk gezegd dat hij alle Marokkaanse gezinnen weg wil hebben." Zohra is al maanden op zoek naar een betaalbare woning, zonder succes.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team