Zoeken

Marokkaans toerisme beleeft sombere zomer

19 juli 2024 - 06:00 - Marokko

©

Veel Marokkaanse gezinnen hebben ervoor gekozen om deze zomer niet op vakantie te gaan in Marokko. De belangrijkste redenen zijn de algemene prijsstijgingen en het feit dat veel salarissen al in juni zijn uitbetaald vanwege het Offerfeest.

Halverwege juli, met augustus in zicht, komt het zomerseizoen in Marokko maar moeizaam op gang. De verwachte drukte blijft uit, tot grote frustratie van de toeristische sector. "Er is nog niks gebeurd en het seizoen loopt bijna ten einde", klaagt een professional tegenover Al Ahdath Al Maghribia. Een andere touroperator probeert zich te troosten met de gedachte dat mensen met een tweede huis op populaire vakantiebestemmingen nog voor wat inkomsten zorgen.

Lees ook: Vakantiegangers vinden oplossing voor hoge prijzen in Al Hoceima

Er zijn verschillende redenen voor de lage opkomst van binnenlandse toeristen. Sommige professionals wijten het aan de vertraging van de examens aan het einde van het schooljaar, maar de meesten zijn ervan overtuigd dat de vroege uitbetaling van de premies voor Eid ul-Adha de belangrijkste oorzaak is. Veel huishoudens lijken hun inkomen grotendeels te hebben uitgegeven aan het vieren van het feest, waardoor er weinig overblijft voor vakantie.

Lees ook: Toeristische hotspots in Noord-Marokko blijven leeg

Uit een recent onderzoek van de Hoge Planning Commissie (HCP) blijkt dat meer dan 92% van de Marokkaanse huishoudens de komende 12 maanden niet kan sparen. Een andere studie van dezelfde organisatie toont aan dat bijna 50% van de huishoudens maandelijks schulden maakt om in basisbehoeften te voorzien, zoals voedsel.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team