Zoeken

Toeristische hotspots in Noord-Marokko blijven leeg

16 juli 2024 - 18:50 - Marokko

©

Toeristische hotspots in Noord-Marokko, waaronder Al Hoceima, kampen met een dramatische daling van het aantal bezoekers. Hotels, restaurants en cafés blijven leeg, ondanks de reputatie van de regio als een van de aantrekkelijkste bestemmingen van het koninkrijk.

"De situatie is dit jaar erg slecht. We zien een enorme daling in boekingen en klanten ten opzichte van voorgaande jaren," zegt Mohammed, eigenaar van een hotel in Al Hoceima, een normaal gesproken bruisende zomerbestemming. Ook andere kustplaatsen in de regio, waar veel inwoners afhankelijk zijn van seizoensgebonden toerisme, hebben het moeilijk.

Lees ook: Toeristen verkiezen steeds meer Dakhla boven Noord-Marokko

Er zijn verschillende verklaringen voor deze tegenvallende zomer. Veel analisten wijzen naar de economische situatie, die vooral de middenklasse treft. Daarnaast heeft de vervroegde uitbetaling van salarissen vanwege het Offerfeest veel gezinnen gedwongen hun vakantieplannen aan te passen. Ook de groeiende populariteit van nieuwe bestemmingen in het zuiden, zoals Marrakech, Agadir en Dakhla, speelt een rol. Deze steden trekken steeds meer toeristen met hun prachtige landschappen en diverse activiteiten.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team