Zoeken

Marokkaanse belofte schittert bij FC Barcelona

3 oktober 2024 - 08:50 - Sport

©

De twaalfjarige Adam Qaroual, een groot talent van Marokkaanse afkomst, maakt furore in de jeugdopleiding van FC Barcelona, La Masia. Zijn technische vaardigheden zijn zo indrukwekkend dat hij al wordt vergeleken met voetballegende Diego Maradona.

Afgelopen zaterdag liet Qaroual zien wat hij in huis heeft tijdens een wedstrijd van Barcelona onder 13 tegen Escola F. De jonge middenvelder dribbelde zich knap langs een verdediger en gaf vervolgens een assist op Moha Akhomach, de jongere broer van de Marokkaanse international Ilias Akhomach die voor Villarreal speelt. Een video van deze actie ging viraal op sociale media en oogstte veel bewondering voor Qaroual, wiens idool Lamine Yamal is.

Lees ook: FC Barcelona investeert in Marokkaans voetbaltalent

Adam Qaroual speelt pas sinds vorig seizoen voor Barcelona onder 13, maar heeft zich snel ontwikkeld tot een belangrijke speler. Zijn trainers bij La Masia zien hem als een "buitengewone" voetballer. Geboren in Mönchengladbach in Duitsland, maar met Marokkaanse ouders, woont Qaroual nu in Barcelona. Hij kan in de toekomst kiezen om voor Marokko, Duitsland of Spanje te spelen. Naar verwachting zullen de voetbalbonden van deze drie landen er alles aan doen om het talent voor zich te winnen. Voordat hij in 2023 bij Barcelona terechtkwam, speelde Qaroual al voor Lürrip, Dortmund en PSV Eindhoven.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team