Zoeken

Marokkaanse diaspora hekelt slechte ontvangst

20 augustus 2024 - 17:10 - Marokkanen in het buitenland

©

Een Marokkaan uit Zwitserland hekelt de praktijken van een bedrijf dat de veerdienst tussen Tanger en Marseille in Frankrijk domineert. Hij klaagt over het gebrek aan keuze en de hoge prijzen voor boottickets, evenals de slechte behandeling van Marokkaanse burgers die in het buitenland wonen.

Chakir H. is verontwaardigd over het monopolie van het bedrijf, waardoor reizigers geen andere opties hebben en afhankelijk zijn van deze ene rederij. Naast het monopolie lijdt de Marokkaanse diaspora ook onder de torenhoge prijzen van de boottickets. "De terugkeer van veel Marokkanen naar hun thuisland blijft met obstakels gepaard gaan, met name de hoge kosten van de veerboottickets en de slechte ontvangst van passagiers", aldus Chakir. Hij stelt dat Marokkanen die in het buitenland wonen en juist veel geld naar Marokko sturen, blijven lijden onder het gebrek aan oplossingen van het ministerie van Transport en Logistiek om de crisis van dure tickets en het monopolie aan te pakken.

Lees ook: Passagiers veerboot GNV stranden 48 uur in Tanger: "Een hel"

Jaarlijks komen meer dan 3 miljoen Marokkanen uit het buitenland naar Marokko tijdens Operatie Marhaba. Gezien deze enorme markt voor veerdiensten is het volgens Chakir noodzakelijk dat de Marokkaanse autoriteiten ingrijpen om de markt en de Marokkaanse diaspora niet over te laten aan de grillen van vraag en aanbod. Hij benadrukt dat een rationele veerdienst respect voor de klant en comfort moet garanderen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team