Zoeken

Marokkaanse diaspora geschokt door smerige straten Driouch

17 juli 2024 - 11:20 - Marokko

©

Driouch kampt met een ernstig afvalprobleem, ondanks aanzienlijke investeringen in vuilniswagens, apparatuur en personeel. Met de komst van de zomer en de terugkeer van de Marokkaanse diaspora, worden de straten ontsierd door overvolle vuilnisbakken en een ondraaglijke stank.

De lokale bevolking is volgens NadorCity gewend aan de vuilnisbelt die hun straten is geworden, wat niet het geval is van Marokkanen die in het buitenland wonen en geschokt zijn door de situatie. Op sociale media uiten ze hun ongenoegen over de overvolle containers en de stank die de stad teistert.

Lees ook: Stranden Driouch brandhaard voor mensensmokkel en drugstransport

Foto’s van de smerige straten, met name in het centrum en de hoofdstraten, circuleren online. De lokale autoriteiten trekken zich echter weinig aan van de gezondheid, veiligheid en het imago van de stad, ondanks de toestroom van toeristen deze zomer.

Lees ook: Prostitutie in Driouch baart zorgen: inwoners eisen actie

Volgens critici ondermijnt het falende afvalbeheer alle inspanningen van lokale en regionale autoriteiten om de infrastructuur te verbeteren en de ontwikkeling te bevorderen. Ze roepen hogere instanties op om in te grijpen en een einde te maken aan de mislukkingen van de gemeenteraad op het gebied van afvalbeheer.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team