Zoeken

Marokkaanse kaftan in de spotlights in Moskou

6 oktober 2024 - 18:50 - Cultuur

©

De Marokkaanse kaftan heeft de show gestolen op de BRICS+ Fashion Summit, die van 3 tot 5 oktober plaatsvond in Moskou. Dit evenement bracht mode-experts en liefhebbers van couture uit opkomende landen samen. De getoonde kledingstukken, waaronder de caftan, werden geselecteerd door de vereniging Zijderoute en Al Andalus, een organisatie die zich toelegt op Marokkaanse en Oosterse mode.

"We willen de Marokkaanse cultuur en onze expertise op modegebied laten zien", vertelde Wafaa Daoui, lid van de dit jaar opgerichte vereniging, aan persbureau MAP. "De BRICS+ Fashion Summit is een platform om andere organisaties te ontmoeten en samenwerkingsmogelijkheden te bespreken." Daoui benadrukte de bekendheid van de kaftan in de Oosterse modewereld. "De Marokkaanse kaftan is uniek. Het is meer dan alleen een kledingstuk; er zit een hele geschiedenis en verhaal achter."

Lees ook: Vriendin Honey Singh betoverend in Marokkaanse kaftan

De BRICS+ Fashion Summit bood volgens Daoui een uitgelezen kans om deze traditionele Marokkaanse kleding en de creativiteit van Marokkaanse ambachtslieden te vieren. Het evenement stimuleert ook de interactie en samenwerking tussen de deelnemende modeontwerpers. Daarnaast kondigde Wafaa Daoui aan dat in februari de "Marrakech Fashion Week" zal plaatsvinden, waar stylisten uit verschillende landen hun werk zullen tonen.

Lees ook: Vogue Arabia viert de Marokkaanse kaftan in stijl (foto’s)

De vereniging Zijderoute en Al Andalus, zet zich al jaren in voor de promotie van Oosterse mode. Zo organiseert de vereniging al enkele jaren de Oriental Fashion Show (OFS), een evenement dat Oosterse artistieke creaties in de schijnwerpers zet. De organisatie heeft meegewerkt aan een tiental modeshows wereldwijd en heeft zich ingezet voor de promotie van 200 Marokkaanse stylisten. De BRICS+ Fashion Summit, die in 2023 van start ging, is volgens de organisatoren een belangrijk evenement voor de mode-industrie in opkomende landen. Delegaties uit meer dan dertig landen, waaronder Afrikaanse landen, China, India, Indonesië, de Verenigde Arabische Emiraten, Brazilië, Maleisië, Latijns-Amerika en Europa, namen deel aan dit evenement. Naast modeshows waren er ook zakelijke bijeenkomsten, een internationale tentoonstelling over cultureel erfgoed en masterclasses van internationale mode-experts.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team