Zoeken

Marokkaanse meisjes verhandeld naar Turkije, rechtszaak van start

29 augustus 2024 - 12:10 - Wereld

©

Zeven verdachten verschenen deze week voor de rechter in Rabat vanwege hun vermeende betrokkenheid bij een netwerk dat jonge Marokkaanse meisjes naar Turkije smokkelde. De verdachten, vier Turken en drie Marokkanen, waaronder een vrouw van in de dertig, werden eerder dit jaar gearresteerd in een gezamenlijke operatie van de Marokkaanse autoriteiten en Interpol.

Het was de eerste keer dat de verdachten, die vastzitten in de El Arjate-gevangenis, voor de onderzoeksrechter verschenen. Tijdens een langdurig verhoor werden ze geconfronteerd met de vrouw die de zaak aan het licht bracht. Ze eist dat de zeven worden veroordeeld voor een reeks ernstige misdrijven, waaronder mensenhandel, ontvoering, vrijheidsberoving, geweld en marteling.

Lees ook: Marokkaanse sleept ouders voor de rechter na dwanghuwelijk

Naast de oorspronkelijke aanklaagster werden de verdachten ook geconfronteerd met andere slachtoffers van de criminele organisatie. De rechter en de officier van justitie hebben besloten de zeven in hechtenis te houden in afwachting van hun proces, dat eind september van start zal gaan.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team