Zoeken

Marokkaanse stad scoort hoog als meest betaalbare bestemming

3 september 2024 - 06:00 - Marokko

©

Volgens een nieuwe ranglijst van een gespecialiseerd platform, is een Marokkaanse stad de ideale bestemming voor reizigers met een beperkt budget.

Het autoverhuurplatform DiscoverCars heeft een top 10 samengesteld van de goedkoopste steden voor een citytrip dit najaar. Bij het opstellen van de lijst zijn verschillende factoren meegewogen, zoals de gemiddelde prijs van een week in een hotel, autohuurkosten, het aantal betaalbare restaurants en hotels, de gemiddelde temperatuur en de gemiddelde neerslag.

Lees ook: Van rode stad tot blauwe parel: Marokko’s mooiste plekken

Marrakech staat met een totaalscore van 108/144 bovenaan de lijst. De rode stad heeft verschillende troeven. Zo is de prijs voor een week in een hotel met 198 euro de laagste in de ranglijst. Ook autohuur is met 64 euro per week zeer betaalbaar. Daarnaast biedt Marrakech een aangename gemiddelde temperatuur van ongeveer 19 graden in september, oktober en november.

Lees ook: Marokko heeft één van de meest bijzondere zwembaden ter wereld

Sevilla (Spanje) staat op de tweede plaats, gevolgd door Lissabon (Portugal), Madrid en Barcelona. Daarna komen Venetië (Italië), Boedapest (Hongarije) en de Italiaanse steden Rome en Florence. Brugge (België) sluit de top 10 af met een score van 77/144.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team