Zoeken

Marokkaanse steden bedreigd

24 augustus 2024 - 08:50 - Marokko

©

Marokko heeft deze zomer een recordaantal bezoekers ontvangen, wat heeft geleid tot een zomer vol spanning. Hoewel toerisme een belangrijke pijler is van de Marokkaanse economie, heeft deze situatie ook de uitdagingen van massatoerisme aan het licht gebracht in een aantal steden.

L’Économiste waarschuwt voor de negatieve gevolgen van deze overbevolking benadrukt. De infrastructuur, die al onder druk staat in normale tijden, heeft zijn grenzen bereikt. Accommodatie, restaurants, transport... alles is onder druk komen te staan door deze uitzonderlijke toestroom. Dit was bijvoorbeeld het geval in Martil, M’diq, Tanger, Tetouan, Chefchaouen en Agadir.

Lees ook: Massatoerisme overspoelt Noord-Marokko

Het fenomeen van massatoerisme heeft vooral kleine steden getroffen, die overweldigd werden door het aantal bezoekers. Sommige plaatsen met 14.000 inwoners zagen in een paar weken tijd tot een miljoen toeristen binnenstromen, wat leidde tot ongekende congestie en grote verstoringen voor de lokale bevolking.

De gevolgen van deze situatie zijn talrijk. Bewoners hebben de overlast van de drukte, het lawaai en het drukke verkeer aan den lijve ondervonden. De druk op natuurlijke hulpbronnen en infrastructuur is toegenomen, met een groter risico op vervuiling en aantasting van het milieu. Ook de kwaliteit van openbare diensten, met name op het gebied van gezondheid, komt in gevaar.

Lees ook: Lege hotels in Tanger: files jagen toeristen weg

Deze situatie is een punt van zorg nu Marokko zich voorbereidt op het hosten van het WK voetbal in 2030. De krant roept op tot een collectief bewustzijn en dringende maatregelen om een duurzame toeristische ontwikkeling te garanderen die respectvol is voor het milieu en de kwaliteit van leven van de bewoners.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team