Zoeken

Verkeerschaos verpest vakantie in Marokko

23 augustus 2024 - 08:00 - Marokko

©

Tanger kampt met enorme verkeersopstoppingen tijdens de zomervakantie. Een Marokkaan uit Frankrijk die met zijn familie in Tanger op vakantie is, vertelt over zijn dagelijkse strijd met het verkeer.

"Het verkeer is het meest vervelende aan deze prachtige stad," zegt Hamid tegen Hespress. "We zitten een uur in de auto voor een afstand van nog geen twee kilometer in het centrum, het is echt bizar." Volgens hem is het overal druk: in cafés, restaurants en op straat. Hamid vindt dat Tanger creatievere en innovatievere infrastructuur nodig heeft om de grote hoeveelheid bezoekers in deze tijd van het jaar aan te kunnen.

Lees ook: Massatoerisme overspoelt Noord-Marokko

Maar wat zijn de gevolgen van deze verkeerschaos voor het toerisme? Een bron binnen de Vereniging van Hoteleigenaren in het noorden van Marokko stelt dat de drukte in de straten en op de stranden niet per se betekent dat iedereen in de toeristische sector profiteert. De bezettingsgraad van grote hotels in Tanger komt niet boven de 60 à 70% uit, wat lager is dan voorgaande jaren. De daling van de koopkracht van Marokkanen en de problemen die ze ondervinden door de verkeersdrukte hebben een negatieve impact op de toeristische sector, aldus de expert. Sommige hotels hebben hun prijzen verlaagd, maar zitten nog steeds niet vol.

De expert wijt de lagere hotelbezetting ook aan de toegenomen vraag naar gemeubileerde appartementen. Hij roept de autoriteiten op om deze "onevenwichtige" situatie aan te pakken. Khalil Al-Amrani, werkzaam in de toeristische sector in de provincie Tetouan, heeft een andere kijk op de situatie. "Godzijdank is alles vol, de bedrijvigheid is enorm en toeristen hebben moeite om een parkeerplaats te vinden", zegt hij. Hij is verbaasd over de drukte, die volgens de voorspellingen minder zou zijn.

Lees ook: Wegen rond Tanger-Tetouan-Al Hoceima staan stil

"Sinds de troonsbestijgingceremonie in Tetouan is het hier constant druk", aldus Al-Amrani. Hij benadrukt dat er voor elk budget iets te vinden is en dat ook de luxe hotels en resorts vol zitten. Al-Amrani erkent wel dat er grote uitdagingen zijn voor de sector. Hij noemt de noodzaak van betere infrastructuur en voorzieningen, zoals parkeerplaatsen, om het comfort van toeristen te verbeteren.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team