Zoeken

Lege hotels in Tanger: files jagen toeristen weg

23 augustus 2024 - 22:10 - Marokko

©

Terwijl de straten en toegangswegen van Tanger kampen met continu verkeersopstoppingen, blijven de hotels in de stad opvallend leeg. De toeristische sector kampt met een flinke terugval in bezoekersaantallen, en daar zijn verschillende oorzaken voor aan te wijzen.

De verkeerschaos in en rond Tanger schrikt veel potentiële toeristen af. Ondanks dat de stad vol lijkt te lopen, blijkt dat veel mensen slechts op doorreis zijn. De bezettingsgraad van hotels is de afgelopen weken niet boven de 30% uitgekomen, ondanks de kortingen die hotels aanbieden om toeristen te lokken.

Lees ook: Wegen rond Tanger-Tetouan-Al Hoceima staan stil

Volgens experts in de sector is deze daling te wijten aan de enorme verkeersopstoppingen in Tanger, die het voor toeristen moeilijk maken om zich te verplaatsen en hun vakantiebeleving negatief beïnvloeden. Ze hebben moeite om de stad te verkennen, wat hen niet aanmoedigt om langer te blijven of zelfs om überhaupt naar de stad te komen. Zelfs de lokale bevolking heeft last van de situatie.

Lees ook: Verkeerschaos verpest vakantie in Marokko

Om het tij te keren, pleiten professionals in de toeristische sector voor verbetering van de infrastructuur in Tanger. Ze vragen om ingrijpende en alomvattende oplossingen, variërend van de ontwikkeling van infrastructuur tot de verbetering van toeristische diensten. Dit zou het vertrouwen van toeristen kunnen herstellen en de toeristische sector weer op het oude niveau kunnen brengen in de komende seizoenen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team