Zoeken

Marokkaanse toeristen gered na vier dagen ronddobberen op zee

20 september 2024 - 17:10 - Wereld

©

Vier mannen, onder wie twee Marokkanen, zijn dinsdag gered door de Spaanse kustwacht nadat ze vier dagen lang stuurloos op zee hadden gedreven ten noorden van Tenerife, het grootste eiland van de Canarische Eilanden.

De mannen, die leden aan uitdroging, werden gered nadat ze een noodoproep hadden gedaan omdat hun opblaasboot water maakte. De autoriteiten meldden dat de boot in moeilijkheden verkeerde op ongeveer 84 kilometer ten noorden van Tenerife. De opvarenden, bestaande uit een Brit, een Fransman en twee Marokkanen, waren uitgedroogd. Volgens de autoriteiten begon de boot water te maken, waardoor de inzittenden een noodoproep deden via een Iridium-satelliettelefoon.

Lees ook: Argentijnse surfers op zee verdwenen bij Malaga, familie zoekt hen in Marokko

Het vrachtschip Green Power, dat onder Panamese vlag vaart, was het eerste vaartuig dat reageerde op de noodoproep, in samenwerking met de Spaanse kustwacht. Vervolgens werd een Helimer 201-helikopter ingezet om de vier mannen te redden. Ze werden veilig aan boord gehesen en naar een ziekenhuis in Tenerife gebracht voor behandeling.

Lees ook: Veerboot AML Tarifa-Tanger valt stil op zee

Op dit moment zijn de exacte omstandigheden van hun reis op zee en de redenen voor het falen van hun boot nog onduidelijk. Volgens een verklaring van de Spaanse kustwacht gaven de vier mannen aan dat ze vier dagen hadden gedreven voordat ze werden gered. Hun boot is in beslag genomen door de Guardia Civil voor verder onderzoek.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team