Zoeken

Marokkaanse met 100.000 euro aan valse postzegels betrapt op vliegveld

14 oktober 2024 - 06:00 - Wereld

©

De Spaanse Guardia Civil heeft op het vliegveld van Valencia een 39-jarige vrouw gearresteerd die in haar koffer meer dan 42.000 valse postzegels vervoerde met een totale waarde van naar schatting 98.000 euro. De vrouw was afkomstig uit Casablanca.

Douaniers en belastingambtenaren kregen argwaan door het nerveuze gedrag van de vrouw, die net was aangekomen met een vlucht uit Casablanca en stond te wachten op haar bagage. Ze probeerde volgens Las Provincias snel het identificatielabel van haar koffer te halen om zo aan een controle te ontsnappen.

Lees ook: Boskoopse Khalid terecht voor handel in vervalste Nikes

De agenten vroegen de vrouw naar haar identiteitspapieren en controleerden haar gegevens in de database. Daaruit bleek dat ze al een strafblad had voor fraudedelicten. Toen haar bagage door de douanescanner ging, werden de vermoedelijk valse postzegels ontdekt. In totaal werden 42.766 postzegels in beslag genomen, voornamelijk uit Frankrijk, maar ook uit Spanje en Groot-Brittannië.

Lees ook: Marokkaan moet 65.000 euro betalen door valse Rolex

De waarde van de in beslag genomen postzegels wordt geschat op 98.000 euro. De autoriteiten wachten nu op de resultaten van een analyse om te bevestigen of de postzegels inderdaad vals zijn. Als dat het geval is, zal de vrouw worden vervolgd voor valsheid in geschrifte.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team