Zoeken

Marokkaanse YouTuber vervolgd om anti-Amazigh-uitspraken

25 oktober 2024 - 11:50 - Marokko

©

Een vijftiental Marokkaanse politici, academici, artiesten en vertegenwoordigers van maatschappelijke organisaties heeft aangifte gedaan tegen Ilyas El Malki. De bekende YouTuber wordt beschuldigd van het beledigen en belasteren van de Amazigh-bevolkingsgroep in een video. Een advocaat in Rabat zal de zaak voor de rechter brengen.

Ilyas El Malki ligt onder vuur vanwege zijn online uitspraken, die door activisten worden gezien als beledigend, lasterlijk en discriminerend naar de Amazigh en hun cultuur, meldt Assabah.

Lees ook: Video Ilyas El Malki en Gerard Piqué is hit

Na de golf van verontwaardiging die volgde op zijn video, plaatste El Malki een nieuwe video waarin hij beweerde dat zijn uitspraken niet gericht waren op de Marokkaanse Imazighen, maar op de Algerijnse. Hij erkende ook dat de Imazighen de oorspronkelijke bewoners van Marokko zijn en een belangrijke bijdrage leveren aan de Marokkaanse economie.

Lees ook: Marokkaanse YouTuber Ilyas El Malki terug vrij

Zijn excuses konden de critici echter niet overtuigen. De aanklagende partij, bestaande uit prominente figuren uit verschillende sectoren, vindt dat El Malki strafbare feiten heeft gepleegd. De advocaat zal de video’s van de YouTuber gebruiken als bewijs in de rechtszaak.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team